noticias do cafib

NOTÍCIAS

Oběžník – Expo Itanhandu 2015 Czech

Idioma: português english czech castellano

Další velký úspěch CAFIBu!

Drazí přátelé, drahé přítelkyně,

v sobotu 11. dubna se na úpatí pohoří Serra da Mantiqueira, na bývalé Královské zlaté cestě, užívané v době, kdy byla Brazílie portugalskou kolonií, a na jihu státu Minas Gerais, který dal světu rasu fila brasileiro, konal DRUHÝ MEZINÁRODNÍ ROČNÍK CHOVATELŮ FILA BRASILEIRO CAFIB-BRASIL - v Itanhandu-MG, kde se řešila mnohá témata, mj. temperament, pohyb a přirozená strava psů.

Následujícího dne se v 9 hodin ráno konala tradiční ANALÝZA FENOTYPŮ A TEMPERAMENTU (AFT) CAFIBu, do které bylo zapsáno osmnáct kandidátů s tím, že jeden byl diskvalifikován pro vadu temperamentu.

CAFIB poté ocenil práci Marisy a Jorge Hino, zakladatelů Chovné stanice Hisama, kteří se v roce 1984 připojili ke CAFIBu, značně přispěli k zušlechtění rasy fila brasileiro a sami vychovali několik šampionů. Toto ocenění všechny dojalo, včetně jejich dcery Beth Hino. Bylo přečteno poděkování sepsané Airtonem Campbellem a všichni přítomni, zejména ze „staré gardy CAFIBu“ jim poblahopřáli.

Hned poté započal 98. ROČNÍK NÁRODNÍ VÝSTAVY FILA BRASILEIRO a 8. ROČNÍK VÝSTAVY v ITANHANDU-MG, do kterého se zapsalo 55 uchazečů, na ploše bylo konečných 51 exemplářů. Je důležité zdůraznit, že ve všech kategoriích byly vystaveny homogenní exempláře, jak z hlediska fenotypu, tak temperamentu. Jedná se o výsledek zušlechťování rasy CAFIBem, který v průběhu 37 let kladl důraz na ochranu rasy fila brasileiro. Byl konstatován praktický výsledek zušlechtění rasy jak v typičnosti, nervovém systému, v temperamentu, tak i v dobré struktuře a hlavě. Na závěr se představilo 13 exemplářů v dobrých výstupech. Výsledky je možné ověřit na videích a fotografiích uveřejněných na webových stránkách.

Těchto akcí se zúčastnilo velké množství chovatelů a členů CAFIBu i jiných klubů. Měli jsme velkou radost, že jsme mohli opět přivítat José Maria a Ligii Rojas Ocampo z Kostariky, kteří mají ve své chovné stanici San Isidro 21 fil (CAFIB), stejně tak jako další členy, mimo jiné: Ângela Hypólita ze São Lourenço-MG, Luciu a Haley Galioti z Brasília, Roberta a Shirley z Guarulhos-SP, Tadeu a Cláudiu Guimaraes z chovné stanice Canil Kangussu v Umuarama-PR, Eriku a Alexandra z Lambarai-MG, Joseane Lopes z chovné stanice JL a Sergia Lavrase, včetně dalších.

Nadále byli přítomni další přátele: Marcus Flávio Vilasboas Moreira z chovné stanice Guardiães v Caracu-MG, Giovani Eder z chovné stanice Itapuã, Fabiano Nunes z chovné stanice Canil Jawa, Nelsinho a Edna Nunes z chovné stanice Mantiqueira, Flávio Pires z chovné stanice Palmares-SP, Cristiano Vieira z chovné stanice Instinto Atravessado-SP, Andre a Mariana Coltre z chovné stanice Onceiro Paulista-SP, Fausto a Bruna Roger Amaral de Frias z chovné stanice Aiuruoca-S, Leonardo a Diana Machado z chovné stanice Estrelas de Abraão, Elmo Lopes z chovné stanice B & L– MG, Carlos Mansur z chovné stanice Canil do Carlão-SP, Renato Ferreira da Rocha z chovné stanice Mata Mouros-SP, Ricardo Balbino z Suzano-SP, Felipe Medeiros a Flávia z chovné stanice Boca Negra de Cruzeiro-SP, Roberto Neves Junior z Jarinu-SP, Lucia Galeoti z Brasília, Henrique Teramoto, z chovné stanice Copaiba a Luis Sérgio z chovné stanice Araucárias de Carmo de Minas-MG.

Byla velká škoda, že se akce nemohl zúčastnit náš prezident, Luciano Gavião, byl ale zastoupen vedoucími CAFIBu Airtonem Campbellem a Américem Cardoso Santosem Jr, kteří pomohli během tradiční analýzy. Přítomni byli i Rodrigo a Brenda Queiroz, z chovné stanice Terras de Patrocínio v Patrocínio-MG, kteří vyslali vlastní filu a také Carlos Feijó, zakladatel CAFIB-Rio.

Poděkování:

  • Ração Lupus
  • porotcům Jonasovi Tadeu Iacovantuono a Pedrovi Carlos Borotti;
  • Airtonovi Campbellovi a Américovi Cardosovi, kteří pomohli během analýz a na výstavě;
  • pomocníkům na ploše, jmenovitě - Marcus Flávio Vilasboas, Giovani Eder e Fabiano Nunes, kteří se svědomitě připravují na zkoušky porotců CAFIBu, kterými ne vždy všichni projdou;
  • Marianě a Rosely Campbell a Dianě Machado, které pomohly na sekretariátě;
  • Bruně Amaral de Frias a Shirley Neves, které pořídily během akcí fotografie;
  • Kristianu Carlos Silva, který výkonával svoji funkci s vážnosti a vždy přesně stejnou formou;
  • děkujeme všem novým členům CAFIBu,kteří tímto dokazují, že náš klub předvádí spravedlivou a čestnou práci na ochraně rasy fila brasileiro, a konečně,
  • organizátorce Cintiy Junqueira, která připravila pro vítěze slavnostní trofeje;

Fotografie, Videa, Závěrečné výsledky a fotografie

Po výstavě, která skončila až ve 21 hodin, se konala společná večeře všech účastníků, kteří ochutnali skvělou „feijoadu“, speciálně připravenou paní Elzou z Farmy Guapiara.

S pozdravem,
CAFIB-Brasil a Organizační výbor Itanhandu/MG – 2015.

Voltar